Tez Yazma

,
Yazma alışkanlığı içine alma

DERSİN AMAÇLARI


Hazırlık, seyirci, çizim ve düzenleme - yazarken temel unsurları hakkında düşünmeye başlamak için.Ders aynı zamanda Üniversite içinde daha fazla destek için yollar açılacaktır.

Dersin sonunda size sahip olacaktır:

• kabul farklı yazı stilleri ve yaklaşımlar

• yazma tekniğini gözden ve yeni teknikler geliştirmek için baktım

• yazma tutmak nasıl ele ve düzenleme teknikleri ayrı

• başka Üniversitesi'nde sizin için mevcut gelişim fırsatları yazma ve aralık gelişen bilgi

BENZERLİK VE KONUŞULAN VE YAZILI İLETİŞİM ARASINDAKİ FARKLAR

4'lü gruplar halinde benzerlik ve bu iki iletişim kanalları arasındaki farkların listesini oluşturmak.Grup burada anlatılır şeyler listesi:

Benzerlikler Farklılıklar


SİZİN ARAŞTIRMA SIRASINDA NELER YAZILI OLACAK?

Bu egzersiz, size motivasyonları ve yazılı olarak hedeflerini belirlemek için gidiyoruz
bir araştırma öğrencisi olarak geçireceğiniz süre boyunca.

Tüm hedefleri ve motivasyonları sizin araştırma sırasında yazılı ile ilgili, aklınıza gelebilecek ve (uygun) farklı kitlelere bir listesini yapın. düşünmek
Yazdığınız neden. Bunu kazanmak için ne umuyorsunuz?


Eğer bir araştırma öğrencisi olarak geçireceğiniz süre boyunca ne yazacaklar? Bu yazı ne kazanmayı umuyorsun?




























SİZ NASIL YAZIN MUSUNUZ?

Böyle bir deneme, bir kağıt veya ilk yıl rapor üreten bir yazma görevi yaklaşım nasıl kaydetmek için aşağıdaki boşluğu kullanın.

Hangi yönleri veya aşamalarında hoşlanırsınız? Nerede zorluk var mı?

























'Serbest yazar' - - bir planı veya yapı oluşturarak başlamak isteyenler için yaklaşımları kategorize bir yolu metin üreterek başlamak eğilimindedir olanlardan bir spektrum boyunca olduğu. Nerede bu spektrum üzerinde kendinizi koyardınız?

Serbest yazma EGZERSİZ
Serbest yazma yaptığı doktora sırasında yazmak için kendi yetersizlik yanıt Peter Dirsek tarafından geliştirilen bir tekniktir.

Serbest yazma arkasındaki temel fikir, yazma ve düzenleme işlemleri ayrı olmasıdır. Böylece okumak veya sadece kağıt üzerinde ortaya ne değiştirmek için zaman olmadan tam hızda yazıyor Serbest yazma.Tekniği düzenli olarak kullanılması gereken bir yazar olarak sizi geliştiren başarılı olmak için; Dirsek üç-altı aylık dönemde her gün göstermektedir.

Kendiniz için bu sistemi deneyin:

• "Neden bu araştırma konusuyla ilgileniyorum?" Istemi kullanın ya "heyecanlandıran / benim araştırma alanında en çok ilgilendiren?"
• tam cümleler değil, kurşun puan yazın. Ancak, gramer, imla, noktalama, yapı ya da mantıklı yapma konusunda endişelenmeyin.
• beş dakika boyunca durmaksızın yazın. Eğer tekniği ile rahat olmak gibi on dakika bu artış olabilir.Anahtar size sadece yazdıklarını yeniden okumaz ki: Eğer bitirdikten sonra bunu yapabilirsiniz.

Neden Dirsek Serbest yazma yardımcı olacaktır düşünüyor?

Esasen, o kelimelerin düşünme ve onlar doğru (veya iyi) olup olmadığı endişesi olanları biz onlara izin verirsek, her rekabet iki karmaşık görevleri olduğuna inanmaktadır. Sonları bu linki Serbest yazma.Programın sonunda (mevcut beş dakika içinde) fazla yazmak başardık zaman uzun bir süre boyunca tekniği kullanılan öğrencilerin ve üretilen parçaların kalitesi: Dirsek akademik bağlamda yazmayı öğrenen pek çok lisans ve lisansüstü eğitimi da arttı.

Aşağıdaki alıntı Elbow görüşlerini özetliyor:

Ben yazınızı geliştirmek için biliyorum en etkili yolu ... Bu sadece tedavi çöp değil, düzenli egzersizleri Serbest yazma yapmaktır. Bu normalden daha iyidir metin parçaları üretmek için bir yoldur: Daha çok organize, daha tutarlı, daha az rastgele.


Onun görüşleri öğretim yazma alanında başkaları tarafından desteklendiğini:

• Boice bir günlük rejim daha verimli olmasını önerir. (Yazarlar olarak Profesörler: Üretken Yazma A Self-Yardım Kılavuzu Stillwater, OK:. Yeni Forum)

• Emig yazma düşünme ve öğrenme modu olduğunu göstermektedir;
yani bunu yazarak bir fikir anlıyorum. (Hiç biriyle biliyordu ve bir şey hakkında emin değilseniz açıklama var olduğunu fark düşündüm bir şey açıklamak için denediniz mi?) (Koleji Kompozisyon ve İletişim, 28: 122-8)

• Murray bir yazar üretken kalmasını araçları ve stratejileri bir dizi ihtiyacı önerir. (Yayına Tez Yazma ve Yazma. Glasgow Üniversitesi için üretilen Videolar)

• Torrance et al. yerine yazma teknik yönleri hakkında öğrenme veya yazmak için bilişsel stratejiler geliştirmek yerine metin nesil stratejiler önerir. (Eğitim Psikolojisi Dergisi, 63: 170-84)

• Stephen King, (üretken korku romancı) diyor ki: 'Ben sadece iki yöntemden bilmek başarılı bir yazar olmak için; çok okumak ve çok yazmak '.


Tekniği hakkında daha fazla bilgi için, aşağıdaki başvuru deneyin:

• Murray, 2002, sayfa 80-94

Dirsek, 1973, 1981 •






Ücretsiz yazı egzersiz


























Egzersiz Serbest yazma, devam ...
Egzersiz Serbest yazma, devam ...
Egzersiz Serbest yazma, devam ...










































GÖZDEN VE DÜZENLEME

Dirsek inceleyerek ve düzenleme çalışmaları yazı ayrı süreçler olduğunu vurguluyor. Ücretsiz yazı bu aşamaları ayırmak için yardımcı olan bir tekniktir. Parçasını alın ücretsiz-yazma önce size üretilen ve çift olarak çalışan, yüksek sesle (ya da isterseniz kendi,) eşinizin pasaj okumak. Daha sonra:

• Eğer eşinizin pasajda tanımlanan anahtar fikirleri not edin





• hakkında daha fazla bilmek istiyorum yazma hakkında üç soru oluşturmak




Kim inceleyerek ve düzenleme çalışmaları ile size yardımcı olabilir? Farklı insanlar, örneğin, farklı amaçlar için uygun olabilir dilbilgisi, yapı, içerik, tutarlılık, ifade / stil için:

MindMaps - TOPLAMA İÇİN TEKNİK VE ORGANİZE FİKİRLER
Eğer kağıt üzerinde fikirlerinizi almak için onu zor bulgu ise ...

Eğer 'zihin haritası' yaklaşımını kullanarak sonra, fikirlerinizi 'açma' onları kağıda almak, uygun bir emir ya da vb fikirler, bulgular, gruplama sıralama sorunlar yaşıyorsanız yazınızı yapılandırılmasında yardımcı olabilir.

Mindmaps Tony Buzan tarafından geliştirilen bir yaklaşım vardır. Yazmak işlenecek noktaları bir liste şeklinde bir plan geliştirerek yazmaya başlamak için mantıklı görünüyor, yani doğrusal bir yapı alır. Ancak, Buzan bizim düşünce ve fikirler bu şekilde akış olmadığı gözlenmiştir. Genellikle, beynimiz doğrusal olmayan şekilde çalışır - düşüncelerimiz rasgele görünüyor olabilir ve bir fikir gibi görünen bir teğet bağlantı tetikleyebilir. Mindmapping bu hesaba katan bir tekniktir.

Bir mindmap fikir ilişki kurmak nasıl bir görsel bir sunumudur.
• boş bir sayfanın ortasına ana fikri ile başlayın yan döndü.Merkezi bir fikir mümkünse bir resmi kullanın.
• Bu fikirden satıra bir fikir ile, kavisli hatları üzerinde merkezi bir fikir dışarı yayılan diğer fikirler eklemek.
• Bu düşünceler ortaya sipariş ne önemli değil, zihin haritası, bir benzer fikirleri bağlamak, ya da ihtiyaçları olması halinde, yeni bir şube başlamanızı sağlar.
• kelimeler arasındaki bağlantıları göstermek için renk, resim, noktalı çizgiler, oklar vb ekleyin. Sizin için en iyi çalışan bir yaklaşım geliştirebilir.

Mindmaps kullanırken Normalde, size konu hakkında kafanızda düşünce ve fikirlerini bitkin olduğunu memnun kadar ana dallarından her fikir eklemek için devam edecektir.Tekniğin gücü her zaman zihin haritasına dönmek ve daha fazla okumak veya düşünmek gibi daha ekleyebilirsiniz olmasıdır. Bir zihin haritasının bir örneği sonraki sayfada çoğaltılamaz.

Bu tekniğin avantajları:
• ana fikri açıkça belirtilmiştir
• Her bir noktanın göreli önemi merkezine olan yakınlığı ile belirtilir
• noktaları arasındaki bağlantılar kolayca anlaşılır
• hatırlama ve gözden bu yöntem ile daha hızlı ve etkili
• yeni bilgileri kolayca eklenebilir
• bu yeni bağlantıları ve bağlantıları yaratıcılık daha kolay yapılabilir ve "bütün resmi" görmek kolaylaşır yardımcıları



Zihin haritalama fikri, (Your Head, BBC Kitaplar kullanın) Tony Buzan çalışmaları itibaren takip
Zihin haritası örneği (teknoloji)

Sınırlı kaynakların geri dönüşümü önem faktörleri tartışın


Yapmanız gerekecek sanırım yazma sonraki önemli parça için bir zihin haritası oluşturarak başlamak için bu sayfayı kullanın.Ana dallarından en az iki tam olarak mümkün olduğunca zihin haritası geliştirin;İki size hakkında en çok biliyorum hissediyorum.




En tam geliştirilen zihin haritası iki dalları üzerinde 10 dakika boyunca yazın:

Yazma egzersiz devam etti ...
Yazma egzersiz devam etti ...


Zihin haritalama yazılımı

Ayrıca üniversite ağında mevcut MindManager yazılımı kullanarak bir zihin haritası gelişebilir. Sen ağa makine, ardından 'koşmak' start 'üzerine tıklayarak, NAL bu bulabilirsiniz. 'Nal' (Novell Uygulamalar Launcher) seçin, klasör 'Yazılım kurulumu' açın 'mindmanager 6 Pro Install' üzerine tıklayın. Eğer isterseniz ('MindManager 6 Pro Öğreticisi, aynı yerde, aynı zamanda var
yoluyla bu izleyin.)


MERMİ NOKTALARI - ORGANİZASYON VE YAPILANMA FİKİRLER İÇİN BİR TEKNİĞİ

Serbest yazma-yapılanma yelpazenin structurers sonunda, sık sık kullanılan bir araç öncelikleri ve mermi puan listelerini inşa ediyor. Biz şimdi bu yaklaşımı denemek için gidiyoruz.

Son zamanlarda okumak ve ilginç veya yararlı bulduk bir şey düşünün. Eğer kurşun puan şeklinde yazı bu parça (bu olası başlıklar ve alt başlıklar içerebilir) hakkında önemli olduğunu düşünüyorum her şeyi listeleyin.Öğeleri bir mantıksal sırayla ya da ilk en önemli öğe ile önem sırasına göre böylece her listesini yeniden.





On dakika boyunca öncelikli bullet noktası listesi (sizin fikirlerinizi bağlayan kullanabilirsiniz kelimeleri bağlanması hakkında bakınız Ek 1) den yazın:

Devam ..
YAZMA alışkanlığı içine alma

Ücretsiz-yazma uygulamaya önümüzdeki üç gün için kenara beş dakika ayarlamayı deneyin. Eğer yazmaya teşvik için üç istemleri oluşturmaz:

Gün 1





2. Gün





3. Gün





4. Gün: (şu anki iş ya Days 1-3 yaptık yazılı dayalı) 3 daha istemlerini yazmak









KİŞİSEL EYLEM PLANI


Eğer yazma becerilerini öğrendim Listesi üç temel şey:


1.. ________________________________________________________
________________________________________________________


2. ________________________________________________________

________________________________________________________


3. ________________________________________________________

________________________________________________________



Üzerinde çalışmak ve nasıl bu konuda başlayacak istediğiniz yazınızı yönlerini belirlemek:

1.. ________________________________________________________
________________________________________________________


2. ________________________________________________________

________________________________________________________


3. ________________________________________________________

________________________________________________________



Ek 1 (Akademik Destek Servisi)

Kelimeler bağlanması


Fikirleri bir araya bağlamak Kelimeler dört ana gruba ayrılır:

• ek bilgi sizin argüman eklemek için muhtemeldir, ya da noktadan daha fazla örneğini verir ki verilmiş olduğunu gösterir ve ilişki;

• Eğer kontrast veya önceki noktasını kılacaktır bilgi sunmak isteyen gösterir ama ilişki;

O izlemeniz gerekir böylece • sonuç veya sonuç fikir verir yani ilişki ... Bu, böyledir;

, Bir dizi noktaları her noktayı işaretlemek veya özetlemek ya da sonuçlandırmak üzere olduklarını göstermektedir sözcükleri zaman duygusu vermek • ve kelime.


Aşağıdaki sayfaları kelimeleri ve sık sık bu bağlantıları ifade etmek için kullanılan ifadeler verir. Bunların kullanımı bazen ince olduğunu. Senin okuma onlar için dışarı bakıyor ve onların anlamı herhangi bir hafif farklılıkların farkında olma uygulama.



ve

Conjunctive zarflar: Bu, bir noktalı virgül sonra birlikte iki yan tümceleri ve bir virgül tarafından takip edilmelidir.

Örnek: roket tasarımı ile pek çok sorun vardı; dahası, mürettebat değişiklikler de piyasaya etkiledi.

Bazı birleşik zarflar da cümle başlayabilirsiniz.





Kelimeler cümle içinde kullanmak

Buna ek olarak aynı zamanda
Ayrıca budur
Alternatif olarak (not: mutlaka zıt değil, ama düşünülmesi gereken bir nokta) yanı sıra
Aynı şekilde sadece ... değil, aynı zamanda
aynı
Aynı şekilde
dahası



ancak

Conjunctive zarflar: Bu, bir noktalı virgül sonra birlikte iki yan tümceleri ve bir virgül tarafından takip edilmelidir.

Örnek: roket tasarımı ile pek çok sorun vardı; Ancak, mürettebat değişiklikler kazasıyla ilgili daha önemli idi.

Bazı birleşik zarflar da cümle başlayabilirsiniz.





Kelimeler cümle içinde kullanmak

Bu oldukça rağmen
Ancak Yine
yine de
yerine
Diğer taraftan
Aynı zamanda
Aksine
Her halükârda
Her iki durumda da içinde



bu yüzden

Conjunctive zarflar: Bu, bir noktalı virgül sonra birlikte iki yan tümceleri ve bir virgül tarafından takip edilmelidir.

Örnek: roket tasarımı ile pek çok sorun vardı; dahası, mürettebat değişiklikler de piyasaya etkiledi.

Bazı birleşik zarflar da cümle başlayabilirsiniz.





Kelimeler cümle içinde kullanmak

Bu nedenle Bu nedenle
Sonuç Bu nedenle
Bu nedenle böyleyken
Bu Aksi yüzünden
Sonuç olarak
Bu doğan
Bu amaçla
O halde
Böyle bir durumda
Bu şartlar altında
Bu referansla
Diğer açılardan


zaman

Conjunctive zarflar: Bu (liste veya kolon) bir virgül sonra birlikte iki yan tümceleri ve bir virgül tarafından takip edilmelidir.

Örnek: Çeşitli faktörler lansmanı etkiledi: Birincisi, roket tasarımı ile sorunlar vardı; ikincisi, mürettebat hazırlıklı değildi; ve nihayet, fırtınalı hava fırlatma siteyi etkiledi.

Bazı birleşik zarflar da cümle başlayabilirsiniz.



İlk ... sonra ... sonraki ... Sonunda
Öncelikle ... ikincisi ... Üçüncüsü ... Sonunda
İlk başta ... sonunda
önceden
Şu ana kadar
şimdiye kadar
şimdi
Bu noktada
ondan sonra
Bundan sonra






Bir süre sonra
Başka bir vesileyle
bu arada
Özetle
Özetle
kısaca
Sonuç olarak



conjunctive zarflar
Bu cümlelerin ortasında düşebilir, ama onlar da kendilerinden sonra önceden bir virgül ve virgül ile iki yakından ilgili hükümler birlikte katılabilir

ayrıca
zaten
sonuç olarak
nihayet
ayrıca
bundan dolayı
ancak
tesadüfen
gerçekten
yerine
aynı şekilde
bu arada
dahası
yine de
sonraki
yine de
aksi halde
yine
o zaman
bu nedenle
böylece



Bağlaçlar itaat
(Tâbi için bir şey başka bir şey daha az öneme sahip olduğunu ya da başka bir şey şey bağlıdır anlamına gelir.)

Bir altında yer bağlaç cümlenin ortasında düşerse, kullanılan virgül genellikle yoktur. Bir cümle başlarsa, bu giriş cümlesinden sonra bir virgül vardır.
Doğru örnek: bütün hafta televizyon önünde akşam yemeği yedikten sonra, ben konumlarını değiştirmeye karar verdi. ("Sonra" kelimesi altında yer bağlantılı olduğunu. Burada bir giriş cümlesinden lider, bir cümle başlar. Dikkat virgül doğru konu ve fiilden önce düşer.)
Karşılaştırma: Ben bütün hafta televizyon önünde yemek yedikten sonra konumlarını değiştirmeye karar verdi.

(Virgül önce var olduğuna dikkat edin bu cümlenin ortasında düşer Çünkü ikinci örnekte., Bir virgül gerektirecek hiçbir giriş cümlesi yoktur "sonra".)

sonra
rağmen
olarak
[çok yakında /] olarak
sanki
sanki
çünkü
önce
bile
olsa bile
nasıl
eğer
mademki
durumda, [o]
bu sırayla
olarak sürece
olmasıyla
ne kadar
Şimdi bu
bir zamanlar
sağlanan [bu]
beri
böylece
varsayarak [bu]
göre
o
gerçi
kadar
olmadıkça
kadar
ne zaman, ne zaman
burada, her yerde
olup olmadığını
süre
neden

Koordine Bağlaçlar
Bu EŞİT önem taşımaktadır. Iki bağımsız cümlecikleri birleştiren yalnızca bir koordinasyon birlikte önce bir virgül koyun (yani, bir konu ve birlikte her iki tarafında bir fiil varsa). Bir konu ya da bir fiil birlikte iki tarafında eksik ise, virgül yoktur.

Doğru örnek: Ben her gece televizyon karşısında akşam yemeği yedik ve ben nihayet yoruldu.

Karşılaştırın: Ben televizyon önünde her gece akşam yemeği yedik ve nihayet yoruldu. (Bu cümle "ve" virgül olmamasıdır kadar sonra bir konu yoktur.


ve henüz veya
Yani ama için
ne

Geçici Deyimler
Bunlar genellikle bir cümlenin başında görünür ve bir virgül tarafından takip edilmektedir. Ayrıca yazılı bir mantık akışını oluşturmak için paragraflar arasında geçiş ifadeler kullanabilirsiniz.

sonunda
sonuç olarak
ne olursa olsun
aynı zamanda
bu arada
yine de
Örneğin
ek olarak
aslında
başka bir deyişle
ikinci sırada yer
aksine
diğer taraftan
KİTAP LİSTESİ



Buzan, T 2003 (gözden geçirilmiş baskısı) Kafanı Londra BBC kullanın

Cutts, M. 1995 Düz İngilizce Yerler Oxford University Press

Gündüz, R. yazın ve Bilimsel Makale Cambridge University Press Nasıl Yayımlanır 1995ed

Dunleavy, P. 2003 Yazma Doktora:,, Taslak Plan yazın ve Doktora Tez veya Tezi Palgrave Macmillan Son'u nasıl

Dirsek, Öğretmenler olmadan P. 1973 Yazma Oxford University Press

Dirsek, Güç Oxford University Press ile P. 1981 Yazma

Murray, Tez Open University Press yaz nasıl R. 2002

Murry, Akademik Dergiler Open University Press R. 2005 Yazma

Phillips, EM ve Pugh, DS 2005, doktora Open University Press Nasıl Gidilir 4th Edition

Turabian, K.L. 1982 British Edition Dönem Ödevi, Tez ve Chicago Press Tezler Üniversitesi Yazarlar için El Kitabı.

Türk, C. & Kirkman, J. 1989 Etkili Yazma: Bilimsel, Teknik ve İş İletişimi Chapman ve Hall Geliştirilmesi