Sosyal Bilim

,
Sosyal bilim aşağıdaki helal olsun!

O dini anlamak için sosyal bilimlerde kültür şoku bir dönüş aşmak için kendi araçlarının yaşadığı sokakta laikler. Ne yazık ki, bu kaynakların çok az büyük bir ciddiyet "bilgi" hane yazıyor ile laiklerin onları anmak için esprili ve özgün ürünler olabilir.

Joy Tugal Jahan bir konuk ile bir röportajda geçen hafta El düzeltme Berkeley Üniversitesi'nde oldu. Çünkü söz aşağıdaki satırları, o gibiydi iyi bir hoşsohbet bulmak için dindar insanlar oldu: "Onların bir parçası tam olarak yapmak bütün Görülme gibi olsaydı dönemi 2002-2006 alan bunların iç içe olan, kahve, okullar, camiler vardı.."

Milliyetçilik görüşme AKP tespiti ile başlar: "AK Parti gemiler milliyetçilik Türk İslamcılık AKP milliyetçi parti servis ... akar ... Türkiye milliyetçilik ve din aynıdır ve biz ... 12 Eylül Türk-İslam Sentezi ideolojisi getirdi olamaz bunları paylaşmakAKP ve özenle güçlendirdi Türk-İslam Sentezi arasında "Ancak, aynı parti çok açıkça tespit ... 'in' biz biraz kafa karıştırıcı bir durum olsun:" .. (AKP) dindar dindar Türkler ve Kürtler ... Ama AKP çok milliyetçi Kürtler, bir koalisyon olarak. "Kürt milliyetçi partisi onlar desteklenen neden sorusuna cevap şu:. Dolayısıyla vurgulayan inanç Kürt milliyetçisi AKP'nin bir seçim yapmış, ve bu uygun bir toprak yaratacak anlıyorum "BJP taraflar kendisi bir ateist düşünün". Bu aşağıdaki gibi olabilir nasıl açıklama: "Türk milliyetçiliği tanımı neyse ... belirsiz tarafı, Türk belirlenmesi, gücü belirsizlik olmaması bellidir."

Bu durumda, Türk-İslam sentezi ne oldu acaba yetkili? Müslümanlaşmış Türkçesinde ile bulanık kadar mekan Kürt milliyetçiliğini zayıflamış hangi ile hız olarak güçlendirilmiş?AKP belli ki bir belirti hak "derinlemesine" çok daha çünkü neyse burada, Gitmeyelim:. "ACT, milliyetçi parti, ama aynı zamanda çok profesyonel, esnek ve serbestleştirme bir parti olduğunu ve AKP bir kez ve herkes için ve çok gitmek istiyorum çünkü! Gerçekten de, bir anlamda, bir anlamda, bir milliyetçi parti, Liberal Parti, bir Müslüman taraf olduğu bazı anlamda. kişiliksiz "terimi uygun düşer" Biz aydın laikler nedeniyle oynak büyük bir ölçekte kafa, aynı zamanda parti için vardır. "Ama "sosyolog" Bunu yaparsanız, bu en çok puan toplamak ne açısından (ahlak ile ilgili olarak) "Profesyonel politikası tam olarak ne olduğunu söylemek istiyorum ... ACT (özel alanlar, sırasıyla) Referans din olduğunu (Türkiye tepki olarak sorulan sorular gibi) başka bir şey daha türk devlet iktidarının önceliği, daha dindar daha muhafazakar Türkiye istiyor, ama ... hiç şüphe. Sadece ... düşünme oy toplamak! daha demokratik, daha özgür Türkiye bir önceliktir. "

Ben artık iyice rahat olduğuna inanıyoruz. O, bu parti fırsatçılar olduğunu söylemek için tüm ideolojik sıfatlar toplar, ancak elde edilen delil yetersizliğinden bizim dilini tuttu. Bu alanda çalışan dört yıl var sosyolog gerçeği aydınlatır "onlarla iç içe olduğu" tam iktidar AKP partisi. Öyle ki, sadece demokrasi değil, ahlak ve İslam oy güvenli fon oluşur bile. Bazı "münafıklar" şimdi SGP Neyse biz sosyal bilimler "AKP, kendi ideolojisi, en azından ciddi, bu partinin gerçek siyaset ve pragmatizm yakın olan (Öcalan soruları ile milliyetçi parti görüşmelerin nasıl ilgili) nesnel bir gözlem var. durabiliriz reform işaret . "

Böylece, İslam parti ile Türk milliyetçiliği bütünleştirir "mainstream", ama ilkesiz pragmatizm, hatta ötesinde kendi ideolojisi bu ciddi öğrendim.Öte yandan Öcalan'ın olarak kabul edilebilir bazlı mülakat soru diyordu: "(AKP), personelin hareketi fazla çünkü güven tabanı onlar, dindar ve kendisini hem güven var veritabanının en önemli özelliği ayırır.."

Bu fırsatçılar, partinin İslam'ın bile araçsallaştırmaları güven duyulabilir nasıl isteyebilir. Yani dini seküler soru çok net göremiyorum. Gerçekten de çıkıyor, AKP kadrolarının kendilerini dindar dini mAktAymIşlAr düşünüyorum! Böylece, bunun özü şudur: Aslında dindar gösteren ilkesiz bir parti ve bu parti de ... Ancak, sosyal bilimler sayesinde açıkça laik bir olayı görmek için bu bilinen dini saflarında yılında temeli.
Allah korusun şu anda sosyal bilim yaşıyor ... Ya da endişe gitmekten alıkoyamaz.